VERVOER

Voor vervoer naar bijvoorbeeld de dierenarts, of als het konijn mee moet naar een logeeradres, is het belangrijk dat een stevig en veilig vervoersobject gebruikt wordt. Een kartonnen doos is af te raden, een konijn los mee in de auto is helemaal gevaarlijk. Een veilige transportkooi is een kooi die voor katten gebruikt wordt. Een plastic kooi is beter dan een rieten kooi. Hieronder wat voorbeelden van veilig transport. 

 
 

Transportkooi van PLUISJE - Ingrid

ziek konijn naar de dierenarts

Om te voorkomen dat Pluisje het te koud krijgt wikkel ik haar in een handdoek (50 x 100 cm). Ik leg de handdoek neer en zet haar er in het midden op. Vervolgens sla ik de ene helft van de handdoek over haar heen en stop deze onder haar lijfje. Hetzelfde doe ik met de andere helft. Als je je konijn goed stevig erin wikkelt met pootjes en al, dan komt ze er niet gemakkelijk uit. Ik zet haar dan met handdoek en al in de kattenbox, waar ik ook nog een dubbelgevouwen handdoek op de bodem heb gelegd. Op deze manier is het ook gemakkelijk het konijn bij de dierenarts weer uit de box te halen. En heeft ze tegelijkertijd haar eigen handdoek op de behandeltafel om op te zitten.

Opmerking van Maryo: Als het buiten guur weer is, waait de wind nogal door de spleten in de zijkanten. Beter is de kooi dan aan de buitenkant af te dekken met een deken o.d.

 

Transportkooi van Maryo's konijnen

Ik heb een heleboel transportkooien, maar kort geleden heb ik deze gekocht. Eigenlijk heb ik er gelijk 3 gekocht, ze hebben verschillende kleuren. Het fijne van deze kooi vind ik dat hij zo groot is, de maten zijn 50x40x40 cm. Hier kun je gemakkelijk een groot konijn in vervoeren, en twee kleine konijnen van ongeveer 3 kg. zitten/liggen hier zeer ruim in. Er zouden ook 3 konijnen in kunnen. De kooi wordt geleverd met het matje op de foto, maar ik stop hem altijd vol met stro en hooi. Als het matje onder het stro gelaten wordt is de bodem perfect stroef en glijden de konijnen niet uit in de bochten. Fijn is ook dat er weinig openingen zijn rondom, de achterkant en de onderkanten zijn dicht, heel beschut. Het voerbakje aan het deurtje kan er af. De bovenkant van de kooi is door het kliksysteem met een simpele handbeweging snel af te nemen. Bij de dierenarts kunnen voor bijv. een inenting de konijnen gewoon in de bak blijven zitten. De kooi is van het merk Ferplast en kost fl. 59,95.
 
   terug