Pijnlijk mooi zijn?

Wanneer u onderstaande foto's te deprimerend vindt, scroll dan omlaag naar het goede nieuws!

 

Nog steeds worden op grote schaal dierproeven uitgevoerd, in de Europese Unie bedraagt dit aantal jaarlijks 10 miljoen dieren, waarvan Nederland 650.000 voor zijn rekening neemt. Onder dierproeven wordt verstaan "alle handelingen aan een levend gewerveld dier ten behoeve van wetenschappelijke onderzoeken, waarbij ongerief voor het dier niet kan worden uitgesloten."(Wet op de dierproeven, 1996, WOD).

De proefdieren worden gebruikt voor: Medisch onderzoek (ontwikkeling, productie en controle van sera, vaccins en geneesmiddelen) giftigheidsonderzoek, onderwijs en divers wetenschappelijk onderzoek.

Vooral het gebruik van ziektemodellen in proefdieren voor het bestuderen van bijv. hart- en vaatziekten, kanker, nier- en leverfalen gaat veelal gepaard met "ernstig ongerief".

Cosmetica

 
Sinds 1996 mogen in Nederland GEEN dierproeven voor cosmetica en verzorgingsproducten meer worden gedaan.
Helaas liggen de winkels VOL met cosmetica en verzorgingsmiddelen van buitenlandse merken, waar WEL dierenproeven voor gedaan zijn.
 

Zoals bijv. scheerzeep, die op de huid van konijnen wordt uitgetest.

 


of bijv. shampoo,


die in de ogen van konijnen wordt uitgetest.

Dit zijn maar twee voorbeelden, maar er zijn vele, vele schoonheidsproducten waarvoor dieren hevig hebben moeten lijden. Telkens wanneer er een nieuw product op de markt gebracht wordt kost dat opnieuw veel dierenleed, waaraan u bijdraagt wanneer u deze producten koopt.
Terwijl dat in feite niet nodig is, het kan namelijk ook anders....

 

DIERVRIENDELIJK STRALEND MOOI?
een fluitje van een cent!

 

Goed nieuws voor u en voor de konijnen: goede cosmetica hoeft helemaal niet op dieren uitgetest te worden! Ook zonder dierenleed kunt u er verzorgd uitzien en heerlijk fris ruiken!
Wanneer u bijvoorbeeld Hema binnenstapt, dan hebt u op het schap met het eigen merk een ruime keus in alles wat u nodig denkt te hebben voor uw lichamelijke verzorging. De producten zien er mooi verzorgd uit en zijn van hoge kwaliteit. Het eigen merk van Hema, miss Helen, is niet op dieren uitgetest.

Maar ook Albert Heyn eigen merk, Euroshopper, Da huismerkproducten, Etos eigen merk, Oriflame doen niet mee aan die waanzin van dierenkwellerij. Dit zijn maar enkele namen. Zo zijn er veel winkels die, vaak onder het eigen merk, artikelen brengen die geen dieren hebben beschadigd, en waarvoor u zich dus niet hoeft te schamen wanneer u ze gebruikt.

Op de Cosmeticagids van stichting Proefdiervrij vindt u een digitale lijst van alle winkels cq merken waarvoor geen dierproeven uitgevoerd zijn. Help alle proefdieren van de wereld door diervriendelijke producten te kopen.

Wat kiest u??